Omgeving

Omgeving en vakantieplezier!

Onze woning


Ons vakantiehuis (Zuid-Frankrijk) ligt in Aujac, een klein, typisch Zuid-Frans dorpje gelegen tussen Genolhac en Les Vans op een hoogte van 500 meter. Het ligt in het departement Gard  op de grens met Ardèche (regio Languedoc-Roussillon). Het dorp is voornamelijk gebouwd in steen en leisteen. Aujac is een zeer typisch dorpje met zijn kerk en de klokkentoren, oude boerderijen, de rivier Cèze. Aujac, een rustig dorpje waar het leven goed is.


Château du Cheylard: 

op wandelafstand van Maison de l’Harbous vindt u het prachtige kasteel van Aujac. Dit kasteel werd gebouwd tijdens de 11de en 12de  eeuw op een rots met uitzicht op een gedeelte van de bovenste Cèze-vallei in de Cevennes. In de zomer wordt dit kasteel verlicht wat een prachtig effect geeft waarvan je kan genieten vanop ons terrras.


Hotel/restaurant/voedingswinkeltje Le Secret d'Aujac:

op 2 minuutjes wandelen van Maison de l'Harbous vindt u dit heel gezellige restaurant. Op Google reviews krijgt Le Secret D'Aujac een gemiddelde score van  4,7 op 5. Boodschappen:

voor kleine boodschappen (brood, groenten, ...) kunt u terecht in het kleine dorpswinkeltje (zelfde uitbaters als het hotel/restaurant). Voor de grotere boodschappen rijdt u beter naar Génolhac (10 km) of Bessèges (16km).


Markten:

  • Dinsdag: Saint-Ambroix
    Donderdag: Bessèges
    Zaterdag: Les Vans en Génolhac


Tennis-, basket- en minivoetbalterrein op 200m

Vrije toegang.


Wandelen

Voor wandelaars is dit een gedroomde streek.  Je kan er uren door de bossen van het  Parc National des Cévennes.


Fietsen

Veel huurders fietsen graag in de streek. Maar enkel voor geoefende fietsers volgens mij! 


Mooiste dorpjes/steden (in de buurt of daguitstapjes)
Uzès, Lussan, Vallon-Pont-d'Arc, Ruoms, Goudargues, het "kleine Venetië van de Gard", Aiguèze, Balazuc, La roque-sur-Cèze, Montclus, Avignon, Grau-Du-Roi, Saintes-Maries-de-la-Mer, La Grande Motte, ...

La Clède Peyric (0km)
In La Cleyde Peyric worden producten van kastanjes op ambachtelijke manier gemaakt: kastanjeconfituur, kastanjemeel, gedroogde kastanjes,...
De eigenaar komt uit een familie van kastanjetelers en hij is de 11e generatie die op deze gronden werkt. Sinds 2012 heeft de huidige eigenaar het overgenomen van zijn vader en zet hij de familietraditie verder.

Pont de Souillas (2,5 km)
zwemmen in de Cèze-rivier >> er zijn veel plekjes langs de Cèze, gemakkelijk toegankelijk voor jong en oud, zoals de Pont de Souillas waar je kan zwemmen in de volle natuur. Je vindt er stranden waar je naast de rivier kunt liggen. Rij richting Génolhac, parkeer je na 2,5 km net voor de brug. Onder de brug vindt je de strandjes! De waterkwaliteit wordt regelmatig gecontroleerd door de overheid.

Meer van Villefort (zeilen, jetski, ....) (18km)
Op 2,5 km van het stadscentrum ligt het meer van Villefort, een uitgestrekt wateroppervlak van 127 ha, ideaal voor alle waterplezier: vissen, zandstrand dat in de zomer bewaakt wordt en een watersportbasis waar vele activiteiten mogelijk zijn: kanoën, windsurfen, jetskiën, waterfietsen, enz. Er zijn ook andere activiteiten mogelijk, zoals wandelen, met de rondleiding rond het meer, speciaal ontworpen om te wandelen. Zwemmen onder toezicht in juli en augustus.
Toiletten en restaurants in de buurt.

Canyoing, Via Corda of Via Ferrata, speleologie (18 Km)


Ontdek via de site grandeurnature48.com/

Aan het meer van Villefort kan je nog veel meer dan wandelen en watersporten. Je kan er ook canyoning doen: klimmen, abseilen, zwemmen en waden door helderblauwe poelen. Glijden van natuurlijke waterglijbanen en watervallen... En voor wie durft een paar mooie sprongen van de rotsen. Canyoning is een avontuur in de natuur.

Speleologie is een ondergronds verhaal: meanders, grote zalen, kleine en grote doorgangen... Het gaat er niet om onder de indruk te zijn van nauwe doorgangen waarin men zich vast waant! Het gaat over het ontdekken van de mysterieuze wereld die zich onder onze voeten verbergt, rijk en gevarieerd, echt exotisch...Ondergronds avontuur ligt voor de hand: of u nu een avonturier bent, gewoon nieuwsgierig of met uw gezin, ga er naar toe en verken de kalksteengrotten van de Ardèche!

Via Corda: vlakbij de rots, ontdek de Via Corda in de kloven van de Chassezac! Een onvergetelijk moment in de wildernis! (vanaf 14 jaar)

Via Ferrata: een sportief en ludiek parcours, dat natuurliefhebbers en sensatiezoekers zal bekoren boven het meer van Villefort (sportief, vanaf 14 jaar / familie vanaf 10 jaar)

Acrobatenpark in Villefort (voor de kinderen)
Een acrobatische cursus op "grote" hoogte in een klein dennenbos aan het einde van het meer, waar u kunt een geweldig leuk en sensationeel moment beleven! Zip-lijnen natuurlijk, maar ook, apenbruggen, skateboards netten ...Er zijn programma's voor kinderen van 3 tot 7 en vanaf 8 jaar.

Ontdek via de site grandeurnature48.com/project/accrodulac/

Acrobatenparken van MAS DE L'AYRE (18km)
In dit park kan je paintballen, parcours afleggen in de bomen, ... Er zijn er 2 in onze buurt >> je kan verdere info vinden op accro-parc.com/.

Chateau de Portes (20km)
Vanop ons terras kunt u in de verte aan de rechterkant het kasteel van Portes zien. Het kasteel kijkt uit over de Regordane, een oude baann die de pelgrims van Saint-Giles en de Croisés gebruikten op hun weg naar het Heilige Land over een afstand van tien mijl. De families Anduze, Randon en Polignac hebben voor dit kasteel tussen de 11e en de 14e eeuw hulde gebracht aan de abt van Saint-Pierre-de-Sauve. Het kasteel is door het Franse ministerie van Cultuur geklasseerd als historisch monument. Voor cultuurliefhebbers onder ons zeker eens de moeite om te gaan bezoeken.

Gorges du Chassezac (27km)
De Chassezac, een zijrivier van de Ardèche, doorsnijdt de hoogvlakte met spectaculaire kloven, zeer geliefd bij klimliefhebbers. De Gorges du Chassezac zijn veel minder bekend dan de Gorges d’Ardeche, maar daarom niet minder mooi en spectaculair. Hier en daar stroomt het water tussen de granieten rotsen 80 meter lager dan het niveau van de weg. De Gorges du Chassezac bevinden zich op de grens van de departementen Haute-Loire, Lozère en de Ardèche zelf. Je kan de Chassezac ook afvaren met de kayak >> www.location-canoe-ardeche-chassezac.com/

Kayakken op de Cèze (28km)
Vanuit Saint-Ambroix kan je de Cèze afvaren. Veel rustiger dan de Ardèche afvaren dus volgens ons is dit veel geschikter om met kinderen te doen.
capcanoe.fr/

Je kan ook de Ardèche afvaren maar dan moet je iets verder rijden (veel mogelijkheden in Vallon Pont d'Arc of Ruoms).

Grotten van Cocalière (28km)
De Grotten van Cocalière zijn één van de mooiste grotten van Frankrijk. Bezoek de grotten en maak tussen de Gard en de Ardèche een schitterende reis in de aarde. Deze beroemde grot is ontstaan uit kalk in het late Jura-tijdperk (Kimmerien, Tithonien, tussen 146 en 135 miljoen jaar geleden).

Mas de la Barque (28km)
Mas de la Barque ligt - zoals Aujac - in het hart van het Nationale Park van de Cevennen, maar wel op een hoogte van 1420 meter. Het centrum verwelkomt u het hele jaar door om te genieten van de uitgestrektheid van de Mont Lozère en de vele activiteiten die er omheen georganiseerd worden. Ontdek de Mont Lozère en het Nationale Park van de Cévennes te voet, te paard of op de fiets (u kan er ook electrische mountainbikes huren!). In de winter kan u er ook skieën.

Bamboes van Anduze (51km)
Het beroemde bamboebos van Prafrance, niet ver van Anduze en gecreëerd in 1856 door Eugène Mazel, een door botanica gepassioneerde inwoner van de Cévennen, is een wonderlijke exotische tuin die uitnodigt tot kuieren. De rustgevende lanen, omgeven door hoge bamboe; het dal van de Draak, een prachtige Japanse zentuin; het bambusarium met talrijke soorten bamboe; de Mazelserres met geurplanten en exotische bloemen; het Laotiaanse dorp met typische bouwsels in bamboe; de watertuin, eindeloos vredig met zijn kooikarpers, waterlelies en lotussen ... Zoveel schitterende zaken die deze tuin beroemd maakten.

Pont Du Gard (67km)
De Pont du Gard is een wereldberoemd Romeins aquaduct dat later is uitgebreid tot brug. Het bouwwerk ligt iets ten zuiden van het plaatsje Vers-Pont-du-Gard , niet ver van Nîmes en Uzès, en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Jaarlijks trekt deze brug ontelbare bezoekers. Vertrek vroeg genoeg zodat u zeker parking vindt. Vergeet niet uw zwemgerief mee te nemen want er zijn heerlijke strandjes aan de Pont Du Gard.
Aujac, omgeving en uitstappen: klik op een foto om te vergroten